Calm=Succes?

Jan 7, 2013 by

Calm=Succes?

In autobuz. O doamna tipa la o alta pentru ca  ”s-a proptit in usa”. Cobor, merg putin si observ un sofer care-l claxoneaza si-l injura pe cel din fata lui. Doua masini mai in spate un domn relaxat, cu zambetul pe buze, vorbeste la telefon. In fiecare zi, acelasi peisaj: oameni calmi, stapani pe ei, relaxati si oameni agitati, tensionati, gata sa explodeze la cea mai mica scanteie. Diferenta dintre ei: unii isi irosesc energia inutil, ceilalti stiu ca nu are sens sa-si faca singuri rau si sunt capabili sa-si foloseasca autocontrolul in momentele dificile.

Am admirat intodeauna oamenii calmi, poate si pentru ca eu nu reusesc mereu sa-mi pastrez calmul, ba chiar devin colerica uneori. Imi plac acesti oameni pentru ca imi dau o senzatie de liniste, incredere, siguranta. Totul la ei pare asezat, calculat, relaxat. Si nu ma refer aici la oamenii care citesc in carti de dezvoltare personala ca “e bine” sa fii calm si incearca sa mimeze relaxarea, calmul, reusind doar sa fie  superficiali, ci la oamenii care chiar au un autocontrol de invidiat. Genul acela de persoane care parca asa s-au nascut: calmi, relaxati, linistiti. Pe cei mai multi dintre ei experienta i-a invatat sa-si stapaneasca emotiile, sa fie relaxati in orice situatie pentru ca cea mai buna cale catre succes este linistirea mintii, nu? Autocontrolul ii ajuta sa reactioneze corect in relatiile cu ceilalti, sa ia cele mai bune decizii, sa-si indeplineasca sarcinile cu profesionalism, chiar daca apar dificultati pe parcurs. Astfel, ei isi asigura succesul mult  mai usor decat cei care se enerveaza foarte repede sau intra in panica atunci cand ceva nu merge conform planului. Practic, aceste persoane isi pun singure piedici in calea succesului prin temperamentul lor coleric si modul lor de a se comporta.

Nimanui nu-i place sa fie inconjurat de oameni care sunt tot timpul nervosi, agitati pentru ca simt ca aceste emotii negative se rasfrang si asupra lor. Tuturor ne face placere compania oamenilor calmi, relaxati, pozitivi pentru ca ne dau o stare de siguranta, incredere, relaxare. Evident ca nu-i putem evita mereu pe cei agitati, negativisti, nervosi, asa cum ne-am dori, dar trebuie sa invatam sa fim selectivi cu oamenii din jurul nostru. Sa ne inconjuram, pe cat posibil, doar de oameni degajati si optimisiti si cu siguranta  vom imprumuta putin si noi din acea stare de liniste interioara atat de ravnita de multi, dar la care putini reusesc sa acceada. Iar daca noi insine suntem cei agitati, nervosi, haideti sa incercam sa luam o pauza, sa respiram adanc, sa  constientizam ca nu-i sfarsitul lumii daca ne taie cineva calea cu masina, daca toate ne merg pe dos dimineata cand incercam sa ajungem la birou, daca suntem ingropati sub munti de sarcini la job. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem constant este: ma ajuta cu ceva daca ma enervez sau ma agit? Cu siguranta insa ne vom ajuta pe noi insine daca incercam sa trecem peste toate dificultatile cu zambetul pe buze. Si nu uitati ce spun inteleptii: singura problema fara rezolvare e moartea! Bucurati-va de viata!

 

 

 

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed