Cum ia văleu locul lui lol

Aug 18, 2015 by

Cum ia văleu locul lui lol

 

V-ați întrebat vreodată ce îi face pe unii oameni să fie atât de plăcuți de către ceilalți? Ce e lucru acela pe care noi toți îl numim carismă? De ce unii oameni ne plac din primele secunde și altora poate nici nu le dăm șansa să ne placă? Pentru că unii sunt  atât de firești în simplitatea lor că nu au cum să nu-ți placă.

Ieri, în celebrul tramvai, admiram Bucureștiul noaptea și visam cu ochii deschiși, până aud un “văleu, ce grozăvie. Tu vorbești serios, măi?”. Wow, zâmbesc și mâ gândesc că a înnebunit Bucureștiul, lol începe să fie înlocuit de văleu. Mă uit în spatele meu, un puști de vreo 15 ani, cu pantalonii în vine, țepi în cap și un look pe care nu l-aș asocia cu cuvântul văleu. Nu aș putea să vă argumentez rațional de ce, pur și simplu nu se pupă cuvântul cu imaginea:)

Puștiul vorbea la telefon destul de încet, doar parcă văleu-ul suna mai pronunțat și se pierdea printre vagoanele tramvaiului. Amuzată cum eram, mi-am reluat starea de reverie când aud din nou, de data aceasta,  și mai clar văleu, doamne, ce grozăvie și un râs foarte colorat. Am izbucnit în râs, iar vecina mea de scaun s-a uitat atât de urât la mine încât am simțit că se pregătește să mă lipească de burduful din apropiere.

Am reluat analiza “băiatului cu văleu” și am zâmbit în continuare. Limbajul lui non-verbal era atât de firesc, avea o privire foarte caldă și zâmbea cu toată fața. Era clar că vorbea cu un prieten care îi povestea ceva și nu simțea nevoia să se mire folosind o înjurătură, ceea ce spune multe despre încrederea în sine și nivelul său de educație.  Nu era cel mai frumos adolescent din lume (asta ca sa nu spun că era chiar urâțel), dar sunt convinsă că era genul acela de persoană pe care foarte mulți oameni o plac și care vor să fie în preajma ei.

Mi-ar plăcea să fim mai des înconjurați de astfel de persoane și să ne lăsăm inspirați de ele. Pe mine “băiatul cu văleu” m-a făcut să zâmbesc, deși atunci când m-am urcat în tramvai aveam o față căzută și dormeam pe mine, însă m-am bucurat atât de tare să văd că totuși nu lumea e cu susul în jos, ci doar anumiți oameni. Iar acești oameni au nevoie de mai multe exemple care să-i inspire și de mai multe văle-uri care să-i facă să zâmbească.

P.S. Valeu în limba portugheză înseamnă a câștiga

Photo: vegcasa.blogspot.com

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed