Despre comunicare cu Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager ŠKODA

Jun 11, 2013 by

Despre comunicare cu Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager ŠKODA

Pe Patricia am cunoscut-o la “Scoala de PR Chelgate” unde a acceptat sa fie lector pentru studentii si tinerii absolventi participanti. Am apreciat profesionalismul, deschiderea si interesul ei real pentru oameni si pentru comunicarea eficienta cu ei.

Si pentru ca imi place sa propun interviuri oamenilor minunati care lucreaza in comunicare, astazi va las sa descoperiti un profesionist de la care cu totii avem cate ceva de invatat:

Care e cel mai important lucru pe care l-ai invatat de cand lucrezi in comunicare? 

Comunicarea pare pentru multi (absolventi) un fel de spatiu glamour, plin de povesti, evenimente si “happening-uri”. Pentru mine comunicarea este un domeniu in care trebuie sa inveti continuu sa comunici corect, eficient, convingator. Trebuie sa inveti sa te debarasezi de anumite clisee verbale, de anumite expresii neaose (injuraturile par foarte populare in ultima vreme). Si trebuie de multe ori sa-ti aduci aminte de proverbul nostru: “vorba dulce mult aduce”. O comunicare calda si cumpatata va fi intotdeauna mai apreciata decat o comunicare rastita sau pe tonuri nefiresti.

2. Daca ar fi sa asociezi comunicarea cu o culoare, care ar fi aceea?

Comunicarea este turcoaz, ca apa marii: vasta si intinsa, jucausa pe alocuri, agitata sau impunatoare atunci cand momentul o cere.

3. Care e cea mai placuta amintire profesionala pe care o ai?

Primul eveniment reusit sau prima iesire dibace dintr-o criza sunt momentele cele mai satisfacatoare pentru orice comunicator.

4. Un bun comunicator este acela care ….?

… stie cand sa taca si sa-i lase pe altii sa vorbeasca :)

5. Ce nu te invata Facultatea de Comunicare, dar te invata practica?

Avand in vedere ca am terminat o facultate de Business Administration din cadrul ASE-ului, am avut prea putine tangente cu materii care s-ar fi ocupat in primul rand de comunicare. Marile mele cunostinte si experiente vin astfel din practica :)

6. Cartea care te-a impresionat foarte mult si pe care toti comunicatorii ar trebui sa o citeasca este…

Am foarte multe carti preferate, dar prefer sa indrum orice comunicator catre carti de time-management si business, pentru a nu pierde perspectiva asupra mediului in care se desfasoara comunicarea si asupra necesitatilor clientului (care oricum, va vrea totul aici si acum).

 

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed