Despre cuvinte frumoase

Jan 27, 2013 by

Despre cuvinte frumoase

Astazi nu vreau sa scriu nici despre ce putem face pentru a ne dezvolta personal, nici despre cum am putea comunica mai bine, nici despre pasiunile noastre, nu! Vreau doar sa va incurajez sa-i felicitati mai des pe cei din jurul vostru, sa le spuneti cuvinte frumoase atunci cand aveti motive. Nu, nu-mi doresc sa va conving sa fiti ipocriti, dimpotriva. Incercati sa fiti mai atenti la oamenii care va inconjoara si sa apreciati lucrurile bune pe care le fac sau sa-i felicitati pentru lucrurile frumoase care li se intampla.

Un coleg a avut o reusita la birou? Scoateti capul din laptop si felicitati-l sincer. Dureaza doar un minut, dar pentru omul respectiv gestul va conta foarte mult. V-ati intalnit cu o fosta colega si va place foarte mult sacoul pe care-l poarta? Va ganditi la acest lucru, dar nu-l spuneti cu voce tare. Daca decideti sa ii spuneti ca ati remarcat cat de frumos e sacoul ei, cu siguranta ii veti face ziua mai frumoasa. Vecinul vostru si-a luat ochelari de vedere noi? Felicitati-l pentru schimbare. Stiu, aceste gesturi par niste banalitati, dar nici n-aveti idee cat de mult conteaza, atat pentru ceilalti, cat si pentru voi.

Haideti sa fim mai atenti la oamenii care ne inconjoara, sa remarcam lucrurile bune care li se intampla sau succesele pe care le au. Nu spun ca trebuie sa facem complimente tot timpul (nu suport oamenii care fac complimente la fel de des cum spun buna ziua), dar n-ar fi rau ca atunci cand vedem un lucru frumos sa-l apreciem sincer.  Nu ne costa nimic sa fim amabili si sa ne pese de cei din jurul nostru.

De cele mai multe ori oamenii au tendinta sa observe partile negative ale celorlalti. Mai degraba ii criticam si le aruncam in fata greselile, decat sa-i remarcam atunci cand fac lucruri bune sau sa le facem un compliment atunci cand simtim acest lucru.

Haideti ca de maine sa fim mai atenti la cei care ne inconjoara si sa nu mai amanam momentul cand le spunem o vorba frumoasa, chiar si pentru un lucru care ne poate parea banal.

 

 

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed