Fiecare om e o poveste!

Sep 4, 2013 by

Fiecare om e o poveste!

In tramvai. In autobuz. Pe strada. Peste tot sunt oameni si, implicit, povesti. Trecem in graba unii pe langa altii fara sa ne pese, fara sa ne observam, fara sa ne intelegem. Cat de multe lucruri am invata daca am putea sa ne observam cu atentie, sa ne pese de ceilalti!

Cred ca in mijloacele de transport in comun intalnim adevaratele povesti, cele nespuse, cele intelese din priviri si cele care te impresioneaza cel mai mult, pozitiv sau negativ. Imi place foarte mult sa observ oamenii de langa mine, sa-i analizez discret, sa incerc sa-i inteleg. E fascinant sa incerci sa intelegi povestea din spatele unui necunoscut.

Dincolo de toate exemplele negative, de oamenii care asculta muzica la maximum (nu neaparat muzica buna), cei care scuipa seminte in tramvai, se afla oamenii discreti, deschisi, pe fata carora poti citi emotii autentice, experiente de viata, povesti.

Povestea mea preferata din mijloacele de transport in comun se intampla acum un an sau doi. Stateam pe scaun si langa mine apare un domn de vreo 90 de ani. Ma uit la el si sar de pe scaun spunandu-i: “va rog sa luati loc”. Se uita mirat la mine, zambeste cu gura pana la urechi si spune: “vai, dar cum as putea, nu….n-as putea sa ridic o domnita de pe scaun ca sa ma asez eu”. Domnul era atat de galant, de respectuos si avea o  prestanta deosebita: postura dreapta (in ciuda varstei), imbracat in costum cu palarie si trench. Avea o figura de om bland. Am insistat sa se aseze, dar cu acelasi zambet cald mi-a multumit si a refuzat. Am inteles imediat si nu am mai insistat.

I-am zambit si cand ma pregateam sa cobor m-am uitat sa vad daca se aseaza in locul meu, ramas liber. Nu s-a asezat pentru ca langa el era o domnita. Doar ca domnita n-a apucat sa se aseze, intrucat un tanar svelt i-a luat-o inainte.

Fiecare om e o poveste,nu? Trebuie doar sa vedem mai des povestile frumoase din jurul nostru si sa le ignoram pe celelalte.

 

Sursa foto: kingscross.the-hub.net

1 Comment

  1. :) paradoxal dar tanarul zvelt a procedat corect … le-a dat, atat batranului cat si domnitei, impresia ca au aceeasi varsta cu el. In plus le-a oferit si un prilej de reflectie filosofica asupra lumii in care traim si muuulte, muuulte altele asemenea. :) . Ca veni vorba de observarea celor din jur: am zilnic prilejul sa privesc femeile (indiferent de varsta) din metrou si nefericirea care li se citeste pe chipuri ma deprima. Cred din acest motiv a fost creat hijab-ul … :)

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed