Ce poti face cu 1 LEU? Poti schimba o viata!

Jun 2, 2013 by

Ce poti face cu 1 LEU? Poti schimba o viata!

Am incercat din rasputeri sa-mi aduc aminte ce am facut ultima data cu 1 leu. Atunci am constatat ca habar nu aveam. Nu tin niciodata cont de lucrurile acestea minore, probabil ca mi-am cumparat vreun covrig sau l-am lasat vreunei batranele care vindea patrunjel pe marginea strazii. Cu siguranta ca daca as gasi 1 leu pe jos, mi-ar fi jena sa ma aplec sa-l iau.

Pana la urma ce poti face cu 1 leu? Te-ai gandi ca nu mare lucru,nu? Insa, ce-ar fi daca v-as spune ca ati putea schimba viata cuiva cu 1 leu? Probabil ca ati rade si ati spune ca sunt atat de multe persoane bolnave, care au nevoie de bani, ca ar fi imposibil sa poti face acest lucru cu 1 leu. Oare?!

Populatia Romaniei are putin peste 21 milioane de locuitori. Daca fiecare om ar dona lunar, cate 1 leu, va imaginati cate vieti ar putea fi salvate cu 21 milioane de RON? Probabil ca ati vazut multe campanii de genul “Doneaza 1 leu pentru…”. Si, mai mult ca sigur, rareori ati donat,nu-i asa?

Eu, impreuna cu prietenii mei din Asociatia Devision si cu colegii din Asociatia “Salveaza o Inima”, am lansat “Campania de 1 leu: Doneaza 1 leu pentru Dorinel! Ajuta-l sa vada!” Ne-am propus sa demonstram ca se poate, prin gesturi mici, sa schimbam viata unui om. Cei care vreti sa ne spuneti ca s-au mai facut astfel de campanii fara rezultate, ca nu suntem originali, ca n-avem sanse, ca romanii sunt egoisti  si nu doneaza etc, va pierdeti vremea citind acest blog si comentand. Folositi-va energia pentru altceva. Si, mai ales, rugati-va ca nimeni din familia voastra sa nu aiba vreodata o problema grava de sanatate si sa nu fiti nevoiti sa treceti prin ceea ce trec unii copii chiar in momentul in care voi ne criticati pe noi.

Ma adresez acum celorlalti, celor care inca mai cred in oamenii din aceasta tara, in pasii mici care ne duc spre schimbari mari: dati mai departe mesajul, incercati sa va convingeti colegii, angajatorii, prietenii, familia sa doneze si sa dea mai departe mesajul. Daca, de exemplu, toti angajatii din primele 3 companii din tara (ca numar de angajati) ar dona cate 1 leu, s-ar strange mult mai multi bani decat suma necesara lui Dorinel.

Toti copiii au dreptul sa vada dragostea din ochii parintilor. Si voi ii puteti ajuta sa-si indeplineasca acest vis cu un gest foarte simplu: donand 1 leu sau dand mesajul mai departe. Va rog sa va ganditi la acest lucru cand scoateti hartia de 1 leu din portofel. Ganditi-va ca un copil, undeva, are mai multa nevoie de ea decat voi!

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed