Iata articolul care nu va va schimba viata!

Feb 13, 2013 by

Iata articolul care nu va va schimba viata!

Citesc cu mare placere bloguri de dezvoltare personala din Romania, dar si din afara. Ma pasioneaza domeniul si aflu, de cele mai multe ori, lucruri interesante. Gasesc materiale bine scrise, oameni de la care avem cu totii de invatat. Nu sunt insa de acord cu faptul ca un blog, o carte de self help sau un fim motivational iti poate schimba viata. Da, exista carti si bloguri exceptionale care, dupa ce le citesti, iti dau senzatia ca esti 100% motivat, ca ai puterea sa schimbi lumea. Iei decizia ca de maine iti vei schimba radical viata: vei face sport, vei manca sanatos, te vei intalni mai des cu prietenii, iti vei aprecia mai mult partenerul, vei fi mai eficient la birou etc. Din pacate, in 99% din cazuri maine e la fel ca si azi, iar entuziasmul se stinge dupa cateva ore.

De ce blogurile/cartile/filmele motivationale nu ne schimba viata?

 • Pentru  ca ACTIUNILE noastre fac acest lucru, nu entuziasmul DECLARATIV dat de o carte buna sau un articol bine scris pe un blog;
 • Pentru ca MOTIVATIA noastra trebuie sa provina dintr-o nevoie  si o dorinta reale de schimbare, nu doar de un angajament superficial luat in urma unui material motivational (indiferent de natura lui);
 • Pentru ca, de cele mai multe ori, ENTUZIASMUL dureaza pana la primul obstacol;
 • Pentru ca, GANDIREA POZITIVA, nu-ti va aduce ceea ce-ti doresti daca stai acasa si esti optimist, fara sa intreprinzi nicio actiune in acest sens;
 • Pentru ca, de foarte multe ori, oamenii RENUNTA la angajamentul luat atunci cand isi dau seama cat de lung e drumul pe care il au de parcurs;
 • Pentru ca principiul “DACA VREI, POTI” e doar partial valabil. Eu imi pot dori din tot sufletul sa fiu o mare pianista, pot sa studiez ore intregi, sa incerc sa ma perfectionez, daca nu am talent la pian, nu voi reusi sa fiu o mare pianista. Cel mult, voi putea canta bine la pian, fara sa transmit oamenilor emotia pe care un om foarte talentat e capabil sa o transmita.

Si, nu in ultimul rand, pentru ca SCHIMBAREA se obtine greu, in timp, prin mult efort, multa determinare si e nevoie de mai mult decat un film bun sau un blogger inspirational pentru a o produce.

Pentru mine blogurile, cartile si filmele de self help sunt ocazii unice de a cunoaste povesti si oameni interesanti, care ma pot ajuta sa vad  lucrurile si din alte perspective. Incerc sa scriu pe blogul meu materiale care pot fi considerate utile de unii, fara sa am aroganta sa cred ca informatiile respective nu au mai fost spuse si de altii. De fapt, pe toate blogurile exista cam aceeasi informatie, aceleasi principii, nu a reinventat nimeni roata. Cred, insa, ca diferenta este facuta de personalitatea fiecaruia, de modul cum percepe si se raporteaza fiecare dintre noi la aceleasi informatii. Citesc bloguri de dezvoltare personala pentru oamenii din spatele lor, pentru povestile lor si  mai putin pentru informatia in sine care, de cele mai multe ori, e aceeasi, doar regasita sub alte forme.

In incheiere, cred ca  pe unii oameni aceste materiale ii pot inspira sa-si doreasca o schimbare in viata lor, mai ales daca sunt foarte bine scrise.  Cu siguranta, insa, ca acest lucru nu le va schimba viata. La fel cum, faptul ca-ti doresti sa devii un om bogat, nu te va urca in top Forbes dupa ce ai citit cartile lui Donald Trump.

 

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. Marius Sica

  Daca ai optiune pentru “ascending comments” sunt pentru :D .

  Pana si optimismul, fericirea si automotivarea au regulile lor. Normal ca “mancarea e mai buna la vecina” ( proverb italian) :D chiar daca nui mai buna ca la tine.

 2. Da, mimic nu este …neadevărat din ce spui. Mai este însă ceva de adăugat. Atunci când afli ceva care te ”atinge”, când o informație, o idee, un om, o atitudine te emoționează și ajungi sa iți dorești, atunci, sa fii și tu altfel, chiar dacă entuziasmul se stinge a doua zi, chiar dacă nu acționezi, ceva rămâne în tine și lucrează! Inconștient! Dacă reflecția a fost profundă și admirația sinceră, la nivel infinitezimal ceva deja s-a schimbat. Nu mai ești exact ca înainte.
  Cineva a spus ca ne naștem cu un înger în noi. Avem doar misia sa îl păzim, să nu îl lăsăm să moară. Probabil că sunt, în faptele noastre, în gândurile noastre, puteri necunoscute, unele il secătuiesc de puteri, altele îl hrănesc și îi permit să ne ajute. Ceea ce admirăm, că e de bine sau de rău, il poate hrăni sau omorî cate puțin. Și o informație, o idee, o atitudine admirabila îl pot hrăni dacă prin sinceră emoție ajung la el. Atunci el însuși ne poate ajuta.
  Dorința, voința, nici măcar acțiunea, nu pot aduce, singure, schimbarea. Din acest motiv e nevoie de timp. Trebuie și ele hrănite, ca și îngerul din noi! Dacă el nu s-a dus deja să …moară puțin!

 3. Marius Sica

  Totul tine de ritm. Totul tine de reguli. Este ca un joc. Ca sa treci la nivelul urmator trebuie sa realizezi minimul necesar al nivelului actual.

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed