Inside Out: azi sunt tristă

Jul 24, 2015 by

Inside Out: azi sunt tristă

Vă mai amintiți când ați plâns ultima dată? Dar când ați auzit un părinte că-i spune copilului să nu mai plângă că îi dă el motive adevărate să plângă dacă nu se potolește? Suntem învățați de mici că nu e bine să plângem, că ne facem de râs, că doar oamenii veseli, care zâmbesc mereu, au succes în viață, mulți prieteni etc. Suntem obișnuiți să ne ascundem, să ne reprimăm emoțiile și credem că oamenii care comunică bine sunt cei care sunt capabili să-și controleze emoțiile, să nu pară slabi sau neajutorați în fața celorlalți.

Dar ce să vezi? Crește numărul depresiilor, al conflictelor intra și interpersonale, suntem din ce în ce mai triști  tocmai pentru că nu suntem învățați de mici că e în regulă să fii trist, că plânsul te ajută să te descarci și să cauți soluții pentru a rezolva problemele. E ok să nu fim tot timpul fericiți, să nu zâmbim mereu. Într-una din zilele trecute am avut o serie de întâlniri și trei persoane diferite m-au întrebat dacă sunt ok, dacă sunt în apele mele. M-am uitat mirată și am spus că sunt ok, întrebându-le de ce li se pare că e ceva în neregulă. Mi-au spus că eu zâmbesc tot timpul, iar în ziua aceea nu păream că aș fi eu.

Este interesant cum te percep oamenii și cum te percepi tu. Eu eram doar leșinată de cald, dar deloc tristă. Însă poți să ai o zi mai proastă și este absolut ok, nimeni nu e fericit încontinuu, acceptați asta și mergeți mai departe. Nu vă simțiti obligați să zâmbiți dacă nu aveți chef, să vă prefaceți că totul e în regulă doar pentru a-i mulțumi pe ceilalți. Acceptați tristețea și comportați-vă corect cu restul lumii. Nu va descărcați emoțiile negative pe ei, lăsați-le să treacă și gândiți-vă că, de fapt, tristețea este doar un alt pas care  duce spre fericire, iar acceptarea ei este primul pas către zile mai însorite.

Uitați-vă la film și veți vedea o combinație magică de emoții care vă copleșesc pe alocuri, dar la final vă dau senzația că suntem atât de complecși și de minunați prin tot ceea ce trăim, toate emoțiile, de toate felurile, încât viața este chiar o binecuvântare și o lecție pentru fiecare dintre noi.

P.S. De ce sunt tristă azi? Pentru că așteptările mele mă trădează, pentru că vreau ca oamenii să reacționeze într-un anumit fel, pentru că  răbdarea nu-mi este chiar cel mai bun prieten și pentru că e singurul mod prin care mâine pot fi fericită.

 

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed