Sa nu subestimam niciodata puterea cuvantului “multumesc”!

Dec 23, 2012 by

Sa nu subestimam niciodata puterea cuvantului “multumesc”!

Nu de mult, o cunostinta mi-a spus ca se simte foarte bine la noul loc de munca pentru ca acolo oamenii ii multumesc de fiecare data. Surprinsa cumva de ceea ce mi-a spus, am intrebat-o de ce i se pare ceva atat de extraordinar, pentru mine e cat se poate de firesc sa spui multumesc. Da, mi-a spus ea, dar tu nu intelegi ca nu e atat de firesc pentru toata lumea, iar la celalalt loc de munca mie nu mi se spunea niciodata multumesc! Atunci mi-am dat seama ca niste cuvinte pe care le spunem de cele mai multe ori din reflex, obisnuita, politete, pentru ca asa cer regulile sociale, pot avea o insemnatate foarte mare si, de cele mai multe ori, conteaza! Poate ca nu percepem cat de mult conteaza atunci cand multumim sau ni se multumeste, dar cu siguranta sesizam importanta unui “multumesc” sincer atunci cand el lipseste.

De fiecare data trimit emailuri de multumire/sms-uri/dau telefon colaboratorilor mei si oamenilor cu care interactionez atat in viata profesionala, cat si in cea personala.Consider ca e un gest de respect si recunostinta pe care il poti face pentru ceilalti si fac acest lucru de fiecare data cu placere si niciodata din obligatie. Faptul ca iti “rapesti” 2 minute din timpul tau pentru a trimite un sms sau un email de multumire spune multe despre tine, felul tau de a fi si modul in care te raportezi la ceilalti oameni.

Este extraordinar cat de repede raspund oamenii emailurilor de multumesc. Indiferent cat de ocupati ar fi, oamenii isi gasesc timp sa raspunda emailurilor cu multumiri pe care le primesc, semn ca le pasa si ca banalul multumesc conteaza cu adevarat.

Va propun sa incercati sa multumiti de fiecare data, indiferent cat de coplesiti de sarcini sunteti, si veti vedea efectele extraordinare pe care le produce acest gest simplu. Iar acum pentru ca ne apropiem de finalul anului, haideti sa le multumim  tuturor oamenilor cu care am interactionat, intr-un fel sau altul, pe parcursul acestui an. Faceti acest lucru din inima, fara sa asteptati nimic in schimb si cu siguranta veti simti diferenta.

In incheiere, un MARE MULTUMESC tuturor celor cu care am interactionat profesional sau personal in acest an. Intalnirea cu fiecare dintre voi m-a umplut de energie pozitiva, mi-a dat idei noi, m-a motivat sau m-a inspirat! Multumesc!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Multumesc,Maria! - Claudia Oprescu | Claudia Oprescu - [...] mai scris articole despre puterea cuvantului multumesc, despre cat de important e sa ii apreciem pe cei din jurul ...

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed