Operatiunea guma-n par

Sep 11, 2013 by

Operatiunea guma-n par

Deseori in RATB intalnesc oameni care mesteca guma. Cu gura deschisa. Cu zgomote puternice. Cu cat esti mai tanar si mai “corporatist” , cu atat plimbi guma-n gura cu mai mare patos. Obisnuita cu specimenele, reusesc sa le ignor, de cele mai multe ori.

Doar ca, aseara, cand ma intorceam acasa, ceva s-a schimbat. Am descoperit o doamna de vreo 60 de ani care molfaia o guma langa mine. Mi s-a parut putin ciudat caci pana atunci intalnisem doar la specimene mai tinere acest comportament absurd. Si, colac peste pupaza, maseaua de minte s-a gasit fix atunci sa ma chinuie. Si uite asa scenarii SF, care avea ca protagonisti parul doamnei si guma pe care o molfaia, incepeau sa prinda contur in mintea mea.

A urmat un “dialog” nonverbal de toata frumusetea. Eu ma uitam urat la doamna de fiecare data cand auzeam zgomote suspecte. Ea se uita urat la mine (nu stiu de ce, probabil raspundea “sagetilor” din privirea mea). Si uite asa, vreo 6 statii, am avut un astfel de comportament nedemn de un om de comunicare.

Dar nu regret. M-am saturat de guma de mestecat. Si de oamenii care o “mesteca intr-un mare stil”. Da, chiar daca ma va durea sau nu maseaua de minte, voi continua sa ma uit urat la indivizii care nu stiu sa mestece cu gura inchisa. Si voi incepe si o campanie online “STOP MOLFAIALA”.

Cine ma sustine?

 

6 Comments

 1. Nu functiona din cauza cuv rumegatoare, functiona pentru ca ele erau profe iar noi elevi. Iar ele dadeau ordinul LA ORA MEA NU SE MESTECA GUMA. Chiar atat de simtiti ne crezi?

  • Claudia

   Deci singura sansa e sa cumpar RATB si sa zic: la mine in tramvai nu se mesteca guma cu gura deschisa:))

   • Nu. TU le interzici de tot, iar ei o sa mestece pe ascuns. Daca le zici sa mestece cu gura inchisa o sa iasa certuri: CUM DOMNE, CA ABIA SE VEDE. Tu interzici ciunga complet si apoi ei vor mesteca pe ascuns. Asta e logica. La noi a functionat :)

 2. Imi amintesti de profesorii mei din generala si din liceu (mai ales generala) care nu suportau guma de mestecat. Ne ziceau RUMEGATOARE unii din ei. Noi mestecam pe ascuns, iar ei se faceau ca nu vad. La un moment dat zicem noi unei profe ca am pacalit-o, ca de fapt aveam guma. La care ea, calma: stiu, dar daca v-ati obisnuit sa mestecati guma fara sa se observe e de bine. De fapt asta era si scopul…

  • Claudia

   :) )), ok deci apelativul “rumegatoare” a functionat la voi. De acum inainte, in tramvai, il voi folosi si eu: “nu va suparati doamna rumegatoare, puteti sa mestecati guma cu gura inchisa?”. Sa vedem ce zic:d

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed