“Pasiunile sunt sarea si piperul vietii” – interviu cu Cristina Eremia

Apr 9, 2013 by

“Pasiunile sunt sarea si piperul vietii” – interviu cu Cristina Eremia

Pasiunile sunt un excelent mijloc de dezvoltare personala atat pentru adulti, cat si pentru copii. In incercarea mea de a gasi oameni cu pasiuni am intalnit persoane minunate, oameni calzi, frumosi, plini de povesti frumoase si, cel mai important, plini de viata. Astazi vreau sa va invit sa cunoasteti un astfel de om pentru care arta nu este doar o pasiune, ci si un mijloc de deconectare, de evolutie personala, de impacare cu sine si de implinire: Cristina Eremia, psiholog si coach.

1.Ai mai multe pasiuni: colectionezi cutiute, faci colaje, tablouri. Spune-mi cum te-ai apucat de ele si de ce ai ales aceste pasiuni si nu altele?

Tablouri fac de cand eram copil, sporadic, dar cu muuulta placere. Am o matusa care a facut liceul de Arte Plastice si isi cultiva si ea acest hobby, desi munca ei de baza consta in educarea copiilor. Colajele le-am inceput odata cu formarea in art terapie. Am descoperit ca e o metoda foarte placuta de a scoate la iveala diverse emotii si “povesti” din profunzimea sufletului meu. Si e mai incitant sa-ti construiesti propriul “puzzle”, care mai si ilustreaza ceva din tine, decat sa le recompui pe cele inventate de altii. Iti poti construi imaginea proiectelor pe care doresti sa le materializezi pentru a avea imaginea finala si concreta a unui vis din mintea ta. E o buna ancora si reminder pentru actiune in directia visului dorit. La cutiute am ajuns datorita unei prietene care creeaza si vinde produse hand-made. Aveam nevoie de spatii de depozitare pentru diverse obiecte, carnetele. Devine vital sa fie acoperite cand ai animalute (sau copii) in casa, care cotrobaie peste tot si pot darama “toate” prin joaca. Ordinea si “compartimentarea ermetica” devin esentiale.

2. Ce spun pasiunile tale despre tine? Care e povestea ta spusa prin intermediul cutiutelor, colajelor sau tablourilor?

E povestea unui suflet care se cunoaste, se exprima si isi locuieste fiinta. A unei fiinte care isi iubeste feminitatea, natura, frumosul, povestile.

3. Cat timp investesti in pasiunile tale? Cum reusesti sa-ti faci timp pentru ele?

Le realizez in serile in care am nevoie de “deconectare mentala” si in week-end. Timpul variaza in functie de incarcarea cu activitati a perioadei respective. De Craciun am fost foarte “prolifica”. Le pun in agenda :) .

4. Intrucat esti de profesie psiholog si coach, as vrea sa te intreb cum crezi tu ca ne ajuta pasiunile in dezvoltarea personala?

Consider ca sunt esentiale. Sunt “sarea si piperul” sau “focul” care mentine caldura vietii. Iti dau bucurie, satisfactie, energie. Iti tin bateriile incarcate si sporesc Sensul pe care il dai vietii. Iti cresc vitalitatea si sentimentul de implinire.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed