Povestea Andrei sau despre autenticitate în comunicare

Jul 28, 2015 by

Povestea Andrei sau despre autenticitate în comunicare

M-am gândit astăzi să vă spun povestea Andrei! Cei mai mulți dintre voi nu o cunoașteți pe Andra, ceilalți  probabil că nu știti că vorbesc despre ea. Ar trebui să încep povestea așa cum începe orice poveste: a fost o dată o fată frumoasă, blândă, cu păr negru ca abanosul, cu ochii limpezi ca un râu de munte… însă nu voi începe așa. Nu pentru că Andra nu ar arăta exact așa cum am descris-o mai sus, ci pentru că vreau să scot în evidență altceva decât frumuseșțea fizică a Andrei. Capacitatea ei extraordinară de a comunica, parcă e de pe altă planetă!

Am redescoperit-o zilele trecute, după ce nu ne mai văzusem aproape un an, și mi-am dat seama că ea este exemplul perfect de comunicare eficientă, caldă, sinceră. E omul ăla care te energizează doar când îl vezi, care te încurajează doar pentru că există. Orice conversație cu ea este o plăcere pentru că abundă de căldură și autenticitate. În manualele de comunicare ar trebui pusă fotografia Andrei atunci când se vorbește despre empatie.

Lecția de comunicare cea mai frumoasă pe care un om o poate învăța este autenticitatea. Iar autenticitatea se învață de la vârste fragede, înconjurat de oameni naturali, care își exprimă emoțiile cu sinceritate, fără măști sau cuvinte pline de șabloane. Dincolo de cuvinte, mesaje, contexte, canale, persoanele cu care comunici te simt pe tine, simt vibrația ta, simt dacă ești sincer sau nu. Din păcate, prea mulți oameni zâmbesc doar din politețe, spun lucruri pe care nu le cred, fac lucruri pe care nu vor să le facă, repetă niște mesaje standard din cărțile de comunicare în speranța că vor fi apreciați de ceilalți. Se mint că sunt niște comunicatori buni, însă atunci când se uită în oglindă știu că, de fapt, nu-i așa. Vor simți veninul ipocriziei și prefăcătoriei  lor din plin. Nu există metodă mai bună să învățați să comunicați decât să vă înconjurați de oameni sinceri, autentici, oameni care vorbesc mai mult cu chipul și mai puțin cu gura.

Prin urmare, dragii mei, încercați și voi să fiți o Andra în fiecare zi.

 

Sursa foto:

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed