Sa fie sarbatoare in fiecare zi!

May 6, 2013 by

Sa fie sarbatoare in fiecare zi!

De fiecare data sarbatorile, fie ca e vorba de Paste sau de Craciun, aduc cu ele acea atmosfera minunata de liniste, familie adunata in jurul mesei si clipe frumoase petrecute impreuna. Zilele acestea m-am reintalnit cu familia extinsa (parinti, bunici, socri,matusi, unchi, veri), oameni la care tin foarte mult si pe care, din pacate, ii vad mult mai rar decat mi-as dori.

Am ras, ne-am simtit bine, am mancat preparate traditionale delicioase si am depanat impreuna amintiri placute. Ce minunat ar fi daca am reusi sa gasim mai des timp sa ne bucuram de aceste mici momente care ne umplu de bucurie si ne fac viata frumoasa. Suntem zilnic furati de vartejul sarcinilor pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit incat de multe ori, la finalul zilei, nu mai avem energia sa ne reamintim impreuna cu cei dragi momente frumoase din viata noastra, poate nu reusim sa-i sunam suficient de des, sa aflam ce mai fac sau suntem prea obositi sa iesim la povesti cu prietenii.

Cum ar fi, insa, daca ne-am imagina ca in fiecare zi e o sarbatoare si ne-am purta ca atare? Am fi mai amabili, mai relaxati, ne-am intalni cu membrii familiei mai des sau ne-am simti bine cu prietenii de fiecare data cand am simti nevoia. Am gati mai des mancaruri gustoase si ne-am face timp pentru lucrurile mici care ne aduc bucurii.

Haideti sa incercam sa ne imaginam ca toata aceasta saptamana e o sarbatoare si sa ne purtam ca atare. Chiar daca mergem la serviciu, sa ne facem timp cateva zeci de minute sa ne vedem cu prietenii, sa facem o vizita scurta rudelor (daca sunt aproape de noi) sau, pur si simplu, sa le trimitem un mesaj sau sa vorbim la telefon, sa gatim o prajitura delicioasa sau sa luam masa la un restaurant bun, sa iesim la plimbare intr-un parc frumos sau sa fugim 2-3 ore pana la cea mai apropiata padure sau statiune turistica.

Stiu ca veti spune ca ar fi frumos sa facem toate aceste lucruri, dar n-avem timp. Cred ca pana la urma totul depinde de capacitatea noastra de a ne organiza timpul. Daca am fi mai atenti si am renunta la toate lucrurile care ne distrag atentia, cu siguranta ca am gasi timp ca macar o ora pe zi sa ne comportam ca si cum ar fi sarbatoare. Nu trebuie sa ne propunem teluri irealizabile, ci doar sa instauram, de astazi, “ora de sarbatoare”, acea ora in care facem exclusiv lucruri pentru sufletul nostru si pentru cei dragi. Ora in care renuntam la telefon, internet, Facebook si alte mijloace care ne distrag atentia si ne bucuram de cei din jurul nostru si de relatiile cu ei. Cu siguranta, ca noi toti facem toate aceste lucruri, dar mare parte din noi le concentreaza in cele doua zile de weekend, iar in timpul saptamanii reusesc mai rar sa se bucure de toate aceste lucruri. Asa ca va propun ca, de astazi, indiferent cat de obositi suntem, cat de mult stam peste program, cat de lipsiti de energie ne simtim, sa avem grija ca zilnic sa avem “ora noastra de sarbatoare”. Eu am inceput de astazi, voi?

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed