Sa ne infiintam reteaua noastra de oameni frumosi!

Jan 18, 2013 by

Sa ne infiintam reteaua noastra de oameni frumosi!

Imi place sa cunosc oameni noi. Ma inspira, ma motiveaza, ma incarca de energie. Fiecare om are propria lui poveste de viata si e foarte placut ca, din cand in cand, sa iesim din povestea noastra si sa ne concentram pe povestea celor din jurul nostru. Sa-i ascultam sincer, sa fim realmente interesati de ei.  Sa invatam din experientele lor si sa ne bucuram ca mai adaugam un om retelei noastre de oameni de calitate.

Avem de multe ori tendinta sa ne rezumam la a merge la job, a ne intalni cu prietenii nostri (in general persoane pe care  le stim din scoala) si ne concentram mult mai putin pe intalnirea unor oameni noi. Lipsa timpului sau comoditatea sunt, de cele mai multe ori, pretextele care ne pastreaza in zona noastra de confort si ne impiedica sa descoperim oameni minunati.

Din pacate, aceasta atitudine ne taie posibilitatea de a trai  experiente si a ne implica in proiecte noi, de a ne descoperi pasiuni noi sau, pur si simplu, de a ne face noi prieteni.

Mi-am propus  ca in fiecare luna sa interactionez cu persoane pe care nu le-am mai intalnit pentru ca energia, creativitatea si entuziasmul lor se rasfrang de fiecare data si asupra mea. Povestile celor din jurul nostru ne inspira, ne dau idei, ne ajuta sa devenim mai creativi, sa privim viata si din alte perspective. Investitia cea mai buna pe care o putem face pentru dezvoltarea noastra personala si profesionala este cea in oameni. Fiecare persoana pe care o intalnim, care are pasiuni remarcabile, e creativa, energica, implicata, isi pune amprenta asupra noastra. Lucrurile care conteaza cu adevarat le invatam de la oamenii din jurul nostru, nu din carti sau de la scoala.

Haideti sa incercam sa investim mai mult timp in relatiile cu cei de langa noi, sa fim mai atenti la oamenii care ne inconjoara, fie ca-i cunoastem sau nu. Nu se stie niciodata ce resursa remarcabila avem aproape de noi, fara ca macar sa observam.

Iata si cateva metode prin care puteti intalni oameni frumosi:

 • Participati la evenimente de networking, evenimente de business, dezbateri, gale ale unor industrii, workshopuri,seri de lectura;
 • Faceti voluntariat in diferite ONG-uri in functie de domeniul care va pasioneaza;
 • Deveniti membri ai unor asociatii profesionale, cluburi de dezvoltare personala;
 • Faceti cercetare, gasiti oameni care va plac, de la care credeti ca aveti ceva de invatat si luati legatura cu ei pentru a-i implica in proiectele voastre sau pur si simplu pentru a-i cunoaste;
 • Mergeti la evenimente motivationale, cititi interviuri sau urmariti paginile de Facebook ale speakerilor motivationali. Incercati sa-i intalniti si sa le aflati povestea.

Indiferent de locurile pe care le frecventam, haideti sa incercam sa deschidem bine ochii si sa observam oamenii din jurul nostru, sa-i ascultam. Nici nu stiti ce povesti minunate de viata putem afla printr-un efort foarte mic: ascultatul activ.

In curand, voi lansa pe blog o rubrica noua despre oameni interesanti si pasiunile lor, asa ca daca stiti pe cineva nu ezitati sa  trimiteti o recomandare pe adresa claudia@claudiaoprescu.ro

Va doresc sa intalniti  oameni frumosi in drumurile voastre zilnice!

 

3 Comments

 1. Super :D … faza cu ONG-urile chiar e pe bune . Am fost membru intr-un ONG si eram plin de energie , zi de zi .Mereu cunosteam oameni noi si luam cate ceva de la ei . Moral vorbind :) )

  • Claudia

   Intr-adevar ONG-urile sunt locuri unde intalnesti oameni extraordinari si te umpli de energie pozitiva pentru ca ii ajuti pe cei din jurul tau prin activitatea ta!

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed