Zambiti mult – prima lectie de comunicare!

Nov 8, 2012 by

Zambiti mult – prima lectie de comunicare!

Zambiti mult! Poate ca indemnul acesta seamana cu sfaturile specifice revistelor glossy, dar eu consider ca e primul lucru pe care trebuie sa-l stiti daca va doriti sa aveti succes in cariera, dar si in viata personala.

Un profesor de la o universitate din Londra a descoperit un “neuron oglinda” in creier, care activeaza partea responsabila de recunoasterea fetelor si expresiilor si care provoaca imediat o reactie in oglinda. Cu alte cuvinte, fie ca ne dam seama sau nu, noi reproducem automat expresiile pe care le vedem. De aceea, e important ca intr-o discutie sa zambim cat mai mult, natural, neprefacut, nefortat, pentru ca oamenii vor simti daca nu suntem sinceri. Incercati sa nu va incruntati pentru ca studiile au demonstrat ca majoritatea intalnirilor vor decurge mai lin, vor dura mai mult si vor avea rezultate mai spectaculoase daca va faceti obiceiul de a zambi in mod regulat si de a rade des.

In concluzie, e important sa zambim sincer. Ce se intampla, in acest caz, cu zambetele false? Ei bine, se pare ca foarte multi oameni isi dau seama cu greu daca o persoana zambeste sau nu sincer. O posibilă explicație pentru acest lucru este faptul ca zambetele false sunt similare celor reale si usor de confundat. Cert este ca ele sunt provocate de muschi diferiti, controlati de anumite parti ale creierului. Zâmbetele false pot fi provocate rational, deoarece semnalele creierului care le creează provin din partea conștientă a acestuia, pe cand zambetele autentice sunt automate, ele fiind generate de creier in mod inconstient.

Credeti ca puteti depista usor un zambet fals? Va propun sa va faceti acest test pentru a vedea daca puteti distinge cu usurinta intre un zambet fals si unul autentic. Eu am obtinut 12 puncte din 20, voi ce punctaj ati avut?

4 Comments

 1. Ioana

  spooky….. 20 out of 20

  • Claudia

   Felicitari, Ioana! Esti un fel de Dr. Lightman din Lie to Me:)

 2. Cristina

  18 din 20, si l-am pus bineinteles si pe Robert – 12 din 20

 3. Am facut testul. 13 din 20 :)
  By Bubu si Mara

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our Feed